Press Release Details

Weber skruvar upp grilltemperaturen med appen WEBER CONNECT Smart Grilling 2.0

05/04/2023

En exklusiv och heltäckande användarupplevelse i kombination med smart teknologi ger grillentusiaster digitala verktyg som får det att vattnas i munnen på gästerna, oavsett om maten lagas på kol-, gas-, pellets- eller elgrill

Den prisbelönta appen har en interaktiv kontrollpanel och inspirerande recept, annat innehåll och instruktionsvideor för att ge inspiration åt utomhuskockar världen över

Precis inför 2023 års grillsäsong presenterade Weber-Stephen Products, LLC., världsledande inom utomhusmatlagning, -teknologi och -produkter, sin omdesignade grillapp, WEBER CONNECT Smart Grilling 2.0. Den bjuder på nya upplevelser, som en dynamisk kontrollpanel för grillning, matlagningsdiagram, recept, instruktionsvideor och funktioner för grillning och tillagning av flera rätter och recept samtidigt. Med hjälp av appen kan användarna hålla koll på och följa matlagningen – antingen direkt vid grillen eller på avstånd. Gränssnittet är fräscht, effektivt och elegant och gör det lätt för användarna att hämta inspiration och ta del av värdefulla kunskaper om grillning.

WEBER CONNECT-appen har utvecklats helt och hållet internt av Webers programmerare och är tillgänglig för grillentusiaster på flera olika språk och kan användas för gas-, kol-, träpellets- och elgrillning på såväl WEBERs egna som andra tillverkares produkter. Weber-teamet har skapat en upplevelse som baseras på flera datapunkter som är tillgängliga som en välstrukturerad molnlösning så att man vid grillen alltid har tillgång till dynamiska och färgkodade tids- och temperaturangivelser som alltid visas i rätt ögonblick.

”Med Weber är det roligt och avkopplande – en ren njutning – att laga mat utomhus. Vi har gjort om alla aspekter av den nya WEBER CONNECT Smart Grilling-appen för att komplettera den speciella upplevelse som vi försöker skapa med våra grillar”, förklarar Nikhil Bhogal, Senior Vice President, Technology and Connected Devices på Weber. ”När vi började arbetet med att förbättra appen hade vi som mål att inte bara vidareutveckla gränssnittet, utan också fördjupa dess funktioner och användarvänlighet så att alla utomhuskockar, oavsett nivå, skulle ha nytta av den. Kort sagt, en app som inte är tillgänglig någon annanstans än hos Weber.”

”Vi har tagit fram en anpassad, vägledningsbaserad grillningsupplevelse för våra kunder, vilket bland annat omfattar en ny kontrollpanel, funktionsuppsättningar, diverse finesser och material för alla, från nybörjarkockar till riktiga grillningsexperter. Om man till exempel använder mer än en grill kan man nu spåra och hålla koll på vad som händer på den träpelletseldade SMOKEFIRE-grillen samtidigt som man lagar en annan måltid på en WEBER GENESIS-gasgrill. För mer erfarna och sofistikerade grillare finns precisionsdiagram där de kan följa matlagningen varje sekund” tillägger Bhogal.

INFORMATION OM APPEN WEBER CONNECT SMART GRILLING 2.0

WEBER CONNECTSmart Grilling-appen, som följer med Webers smarta grillar och andra enheter, revolutionerade matlagningen utomhus när den först lanserades 2020 tillsammans med Smart Grilling Hub och fick Consumer Electronics Shows utmärkelse för bästa uppkopplade hushållsprodukt.

Den nya, omdesignade WEBER CONNECT Smart Grilling 2.0-appen är utrustad med följande:

Helt ny diagramfunktion. Användarna efterfrågade bättre överblick och man kan nu följa tillagningen av flera recept via en kontrollpanel för en tydlig överblick av hela processen. Där kan man följa grillningen genom eleganta diagram i realtid som ändrar färg beroende på temperaturintervallet. Alla smarta grillar och WEBER CONNECTSmart Grilling Hub kan hantera upp till 12 recept och timer samtidigt. Dessa appdata kan delas med flera användare så att man lättare kan hjälpas åt med matlagningen vid behov.

Dessutom kan användare dela statusuppdateringar med släkt och vänner genom att exportera diagramdata. Utöver bilder kan man skapa och ladda ner csv-filer om man föredrar att arbeta med kalkylblad.

Fler recept. Mer än 300 recept ingår i appen och nya läggs till hela tiden. Recepten är anpassade efter en rad olika kosthållningar, inklusive vegetarianer och pescetarianer. Varje recept har tagits fram och testats av Webers grillmästare och entusiasters favoriträtter är markerade. Samtliga recept är s.k. smarta recept med stegvisa anvisningar, korta videoloopar och tydliga instruktioner.

Förbättrad användarvänlighet. Har du flera grillar eller smarta enheter? Inga problem. Det är bara att namnge var och en av dem så kan du spåra dem i appen. Nyligen tillagade rätter kan enkelt visas och favoritrecept läggas till som bokmärken.

Uppgraderat enhetsstöd. WEBER CONNECT 2.0-appen är kompatibel med iPhone, iPad, Apple Silicon-datorer och Android-operativsystem. Dessutom kan användare enkelt kontakta Webers kundtjänst om de behöver mer hjälp.

Förbättrad tillgänglighet. Webers designer ville göra den uppgraderade appen mer lättillgänglig för fler användare. Därför har WEBER CONNECT 2.0 stöd för dynamisk text (vilket innebär att teckenstorleken kan ökas) och uppläst text (för att hjälpa användare med synnedsättning). Appen har också ett mörkt läge där gränssnittet ändras från färg till svartvitt som är behagligare för ögonen.

Håll koll på temperaturen oavsett var du befinner dig. Grillar och andra enheter som är utrustade med WEBER CONNECT-teknologi kan spåra grillens temperatur och uppmärksamma användare på att den fallit under måltemperaturen eller om det förekommer andra värmeförändringar. Teknologin ger också tillgång till realtidsdata om matens temperatur med hjälp av anslutna grilltermometrar. Man kan enkelt följa hur värmen stiger i appen genom diagram och kurvor och när maten nått måltemperaturen visas ett meddelande om det.

Fjärrjustera temperaturen. På vissa av Webers smarta grillar, som den träpelletseldade SMOKEFIRE-grillen, kan man ändra grillens tillagningstemperatur och -läge via appen. Du kan alltså skruva upp värmen eller stänga av grillen medan du sitter och kopplar av i altansoffan.

Du hittar den nya WEBER CONNECT 2.0-appen i Google Play Store och Apple App Store. Vilken grill som helst kan förvandlas till en smart grill med hjälp av WEBER CONNECT Smart Grilling Hub som finns att köpa hos weber.com eller från Webers detaljhandels- och onlinepartner.

OM WEBER CONNECT-TEKNOLOGIN

WEBER CONNECT är en internt utvecklad teknologi som ligger till grund för en plattform för precisionsmatlagning utomhus. Tack vare en banbrytande wifi-/Bluetooth- och smartphonebaserad lösning med stegvisa instruktioner går grillningen som en dans och varje måltid blir perfekt genom att man kan få aviseringar och hjälp på telefonen medan man står och lagar maten ute. Den smarta teknologin i WEBER CONNECT-plattformen är integrerad i gasgrillarna GENESIS och SPIRIT samt den träpelletseldade SMOKEFIRE-grillen. Utöver detta erbjuder företaget också WEBER CONNECT Smart Grilling Hub som en fristående enhet som man kan använda för att omvandla vilken grill som helst till en smart grill.

OM WEBER-STEPHEN PRODUCTS, LLC

Weber, med huvudkontor i Palatine, Illinois, USA, är världens ledande grillmärke. Företaget grundades av George Stephen Sr som etablerade utomhusmatlagning som en kategori när han uppfann den klassiska klotkolgrillen för över 70 år sedan. Weber har en heltäckande, innovativ produktportfölj, som bland annat omfattar kol-, gas-, pellets- och elgrillar, rökskåp, stekbord och tillbehör avsedda att föra samman människor över utsökta måltider för oförglömliga minnen. Webers sortiment av grillar, tillbehör, tjänster och upplevelser finns att tillgå i 78 länder där de uppskattas av miljontals entusiaster.

WEBER, klotgrillssilhuetten, klotgrillskonfigurationen, GENESIS, SPIRIT, SMOKEFIRE och WEBER CONNECT är samtliga varumärken som tillhör by Weber-Stephen Products LLC och är föremål för varumärkesregistrering och -ansökningar i USA och andra länder.

Detta meddelandes ursprungliga källspråkstext är den officiella versionen. Översättningar tillhandahålls endast som ett stöd och skall jämföras med källspråkstexten, vilken är den enda versionen av texten som har rättslig verkan.

Kristina Peterson-Lohman
media@weber.com

Source: Weber-Stephen Products, LLC.